bilden visar Taito Heikkinen och Anna-Liisa Heikkinen från Tieto-Oskari och Jon Kjetil Jutulstad i Trysil RMM

Trysil RMM förvärvar majoriteten av aktierna i Tieto-Oskari

Trysil RMM AS köpte nyligen majoriteten av aktierna i Tieto-Oskari Oy. Det är framför allt den internationella marknadslanseringen av Trafficprinter som har gjort förvärvet intressant. Det är nämligen det finska teknikföretaget som ansvarar för att leverera styrsystemet till denna revolutionerande, norskutvecklade vägmarkeringsmaskin. Båda verkställande direktörerna Jon Kjetil Jutulstad i Trysil RMM och Taito Heikkinen från Tieto-Oskari är mycket nöjda med förvärvet.

– Den här affärsuppgörelsen ger oss mer muskler att växa i framtiden. Jag och min fru Anna-Liisa Heikkinen är fortfarande minoritetsägare i Tieto-Oskari Oy och jag kommer att fortsätta i min position som verkställande direktör. Affärsuppgörelsen var ett viktigt steg i företagets historia. Tieto-Oskari Oy har arbetat med vägmarkeringsmaskiner sedan 1995. Därför var affären med Trysil RMM AS en naturlig fortsättning för oss. Vår strategi för de kommande åren är tillväxt, särskilt inom vägmarkeringsbranschen, säger Taito Heikkinen, General Manager på Tieto-Oskari Oy.

 

Känner varandra mycket väl

De två dagliga cheferna och deras företag känner varandra mycket väl sedan tidigare.

– Vi har samarbetat med Tieto-Oskari i ett decennium. Förutom styrsystemet på vår Trafficprinter har de även levererat ett stort antal komponenter som vi använder till våra andra vägmarkeringsmaskiner. För oss är detta en strategisk investering. Tieto-Oskari har expertis som vi kommer att dra nytta av under de kommande åren, säger VD Jon Kjetil Jutulstad i Trysil RMM.

Trysil RMM AS är sedan tidigare huvudägare i Trysil RMM AS, beläget i Kajana i Finland. Tieto-Oskari är i samma stad och har varit en av de viktigaste leverantörerna till Trysil RMM-koncernen. Deras erfarenhet inom elektronik och inbyggd programvara stärker oss avsevärt inom detta område.