Bilden visar tvo män framför en vägg.

Varför kvalitet och service är viktigt för oss

Trysil RMM AS vill att deras kunder ska vara i fokus för deras verksamhet. Erik Bakken är After Sales Manager på Trysil RMM och han tror att nöjda kunder är beroende av kvalitetsprodukter. Detta är något som även hans kollega, projektledare Håvard Lepperød, anser att de måste leverera på för att säkerställa att deras kunder får jobbet gjort.

 

”Enligt min mening är fokus på kvalitetsprodukter med stor hållbarhet viktigt för att säkerställa nöjda kunder. Vi vet också att det då och då kan hända något med maskinerna och om det händer är det viktigt att vi är snabba med att hjälpa våra kunder”, säger Bakken.

 

Vikten av tillgänglighet

Bakken har arbetat med Trysil RMM sedan 2001. Han började sin karriär inom företaget som teknisk ritare och har genomgått många befattningar och haft en mängd olika ansvarsområden på sin resa till sin nuvarande roll som After Sales Manager. Lepperød arbetar som ingenjör, och hans arbete är mestadels tekniskt, samtidigt som han följer upp kunder och projekt.

 

”Maskinerna måste fungera, hela tiden. Vi måste lösa frågor och problem så snabbt som möjligt, oavsett om det är genom att guida kunder via telefon eller fysiskt gå ut för att träffa kunden”, säger Lepperød.

 

Den ena dagen på jobbet med Trysil RMM kan se väldigt annorlunda ut än den andra och Bakken säger att de får alla möjliga olika förfrågningar som måste hanteras effektivt och med stor omsorg och tillvägagångssättet kommer att vara olika beroende på vad kunden behöver hjälp med. .

 

– Vi kollar mail, letar efter nya kundförfrågningar, förser kunder med reservdelar, svarar på kundfrågor via telefon, jobbar med nya utvecklingsprojekt, hittar lösningar på problem och mycket mer, förklarar Bakken.

 

Personligt ansvar för kunder

Eftersom deras kunder främst använder Trysil RMM för sin vägmarkeringsutrustning är både Bakken och Lepperød medvetna om att de behöver leverera i tid och vara tillgängliga för kunderna om de skulle behöva komma i kontakt med dem.

 

”Det är en liten industri, där man lär känna kunden, så vi känner ett stort ansvar för att maskinerna ska fungera och hålla standarden”, säger Lepperød.

 

”Vi vet att flera av våra kunder har relativt korta säsonger och många av dem är också beroende av väderförhållandena för att utföra sitt arbete. Det gör det ännu viktigare att vi är snabba att hjälpa dem om det behövs”, fortsätter Bakken.

 

Fokusera på det de är bäst på

Lepperød fokuserar också på hur maskinerna är kritiska för kunderna, för att få sitt arbete utfört som planerat och för att klara uppsatta tidslinjer.

 

”Vi har hört från kunder att vår styrka är att vi är bra på att följa upp dem, och det är något vi är glada över att höra och vill fortsätta fokusera på”, Lepperød.

 

Detta är något som Bakken ekar med, som utvecklar vikten av effektiva maskiner som fungerar som avsett. Kvalitetsmaskiner måste också backas upp av en leverantör som finns där för kunderna om de behöver prata med dem.

 

”Vi vill fokusera på det vi är bra på och vad vi kan, med vägmarkeringsutrustning av hög kvalitet och kundnöjdhet”, säger Bakken.