bilden visar en dam med caps i naturen

Marilyn Saulsbury – Vår första medarbetare i USA

Medan Trysil RMM siktar på ett genombrott på den amerikanska marknaden i samarbete med sin partner MRL, har Marilyn Saulsbury påbörjat arbetet med att etablera det nya kontoret i Minneapolis, Minnesota.

”Vi startar ett helt nytt företag, så till en början bestod arbetet i att sätta upp kontoret och få alla formaliteter på plats”, säger Saulsbury.

Tvåspråkig

Marilyn är född och uppvuxen i Norge, men har nu bott i USA i 17 år och är tvåspråkig. Hennes utbildning och arbetslivserfarenhet är inom psykisk hälsa.

”Jag har en kandidatexamen i kommunikationspsykologi och HR. Innan jag började på Trysil RMM arbetade jag inom det här området i fem år”, säger hon.

Blev intresserad efter att ha deltagit på mässan

Hon blev intresserad av att arbeta för Trysil RMM när hon deltog i ATSSA Expo i Tampa, Florida 2022. Hon stod tillsammans med sin pappa Erik Bakken, som är en av delägarna i företaget. Marilyn bidrog genom att prata med potentiella kunder och besökare som fascinerades av Trysils Trafficprinter som visades upp på mässan.

”Jag har jobbat med försäljning tidigare och trivdes väldigt bra med det. När jag hjälpte till i Tampa väcktes glädjen att skapa band och förtroende mellan människor till liv igen. Jag kände också att jag kunde spela på mina kunskaper inom kommunikationspsykologi när jag fick kontakt med förbipasserande inne på utställningsområdet”, säger hon.

Jobberbjudandet på Trysil RMM:s nya kontor i USA presenterades för henne efter ATSSA-mässan.

”Efter några bra samtal kom jag fram till att det här var ett intresant jobb och en ny karriärväg som skulle passa mig bra. Jag hade min första arbetsdag på Trysil RMM Inc. den 27 juni”, säger hon.

Regulatoriskt godkännande i hela USA

Efter starten på att få igång kontoret kommer Marylin nu att gå igång med marknadsföringsaktiviteterna. En viktig uppgift till att börja med är att få Trafficprinter-tekniken godkänd av de amerikanska vägmyndigheterna. Detta kommer att vara mödosamt arbete, eftersom varje stat kräver sitt eget godkännande.

”Dessutom vill jag arbeta tillsammans med MRL:s säljteam och övertyga kunderna om att Trafficprinter är framtiden för vägmarkering av trafiksymboler”, säger Marilyn.

MRL finns i Montana och är marknadsledande i USA för vägmarkeringsmaskiner. Trafficprinter kommer att vara ett värdefullt komplement i deras produktportfölj.

Tror på framgång

”Det är dags att de gammaldags manuella metoderna ersätts av den automatiserade Trafficprinter-tekniken. Den för olycksbenägna vägmarkörer bort från vägbanan och in i lastbilens säkra omgivningar. Jag tror att med hårt arbete och kontinuerligt samarbete med MRL kommer Trysil RMM att lyckas i USA. Jag är glad över att vara en del av ett professionellt team som hittills varit framgångsrika i Europa. USA är världens största marknad för vägmarkeringar, så tillväxtmöjligheterna finns säkert där”, avslutar hon.