Bilden visar Jon Kjetil Jutulstad.

Mässornas betydelse

I processen att träffa kunder och visa upp produkter, finner Trysil RMM AS att deltagande på mässor är ett effektivt verktyg för att öka medvetenheten om deras vägmarkeringsmaskiner. Verkställande direktör i Trysil RMM Jon Kjetil Jutulstad säger att även om pandemin har gjort att vissa mässor har skjutits upp planerar man att gå på fler internationella mässor.

 

– Vi fokuserar främst på vägtrafikmässor, som är en relativt liten marknad i Norden. Den största mässan vi brukar gå på heter Intertraffic, och den viktigaste mässan för oss är den som hålls i Amsterdam vartannat år”, förklarar Jutulstad.

 

Ta sig an internationella mässor

Intertraffic-mässan ställdes in både 2020 och 2021 på grund av pandemin, men ett nytt preliminärt datum är satt till mars 2022. Om förutsättningarna tillåter att mässan kan hållas kommer Trysil RMM att finnas på plats med en monter och de planerar också på att ta med en större maskin för att visa upp vid evenemanget.

 

Dessutom har pandemin satt stopp för flera andra internationella mässor, men Trysil RMM hoppas att de ska kunna delta i en vägmarkeringsmässa med ATSSA Convention & Traffic Expo i februari 2022 i Tampa, Florida.

 

”Mässorna är viktiga för oss eftersom de är ett bra sätt att visa upp våra maskiner, särskilt för nya kunder och nya marknader. Vi deltar även på några mässor i Norge och Sverige”, säger Jutulstad.

 

Trafficprinter

Visa upp produkterna

Då de främst arbetar med lastbilar försöker Trysil RMM ta med dessa till mässor när de har möjlighet. Jutulstad säger att de funderade på att ta med maskiner till mässan i Florida också, men avståndet gör logistiken komplicerad. Som jämförelse, för mässan i Amsterdam kör de ner lastbilen för mässan.

 

”Att få en maskin att fungera i ett nytt land leder ofta till att andra branschkollegor lär sig om vårt varumärke och våra produkter, vilket gör att andra potentiella kunder kan upptäcka oss”, säger Jutulstad.